Eksempel på turer

Helg på Hankø

Fredag ettermiddag er det ankomst Hankø med middag på Hankø Fjord hotell. Etter frokost lørdag morgen deles gruppen opp i to. Første gruppe seiler stor båt først og andre gruppe seiler joller først. Etter lunsj bytter man. Kombinasjonen med joller og storbåt seiling gir en unik opplevelse.

Etter å ha trent litt på båthåndtering og samarbeid legger vi en bane og starter regattaene. Jolleseilerne blir fulgt av en følgebåt med instruktør. I de store båtene kjører vi standard opplegg med trening og regatta. Etter endt økt har vi et seirende team som kan briske seg som vinnere hele kvelden sammen med vinnerne i den andre gruppen. På kvelden inntas en tre retters middag på Hankø Yacht Club. Stedet passer perfekt til en lukket fest og innbyr til røverhistorier om dagens bravader på sjøen.

Søndag formiddag avslutter vi helgen med å kjøre RIB. Alle får en sikkerhetsgjennomgang før vi setter kursen mot smale sund og svinger rundt blanke svaberg. Underveis passerer vi mange flotte landsteder. Utaskjærs finner vi bølger eller dønninger lar de fartsglade få vind i håret. Ofte lar vi en båt ta det mer med ro slik at gjestene som ønsker litt mindre hopp og sprett også blir fornøyd.

På Missingene spiser vi medbrakte ferske reker (fisket rett i nærheten). Vi legger opp til at alle kan rusle en liten tur på øya før eller etter lunsj.

Forslag til tidsplan:

Fredag
1800              Ankomst Hankø, innsjekk.
1930              Middag

Lørdag
0930-1300    Seiling gruppe 1, trening, mestring, regatta
1100-1200    Jolleseiling gruppe 2
1300-1400    Lunsj på Hankø Yacht Club
1430-1800    Seiling gruppe 2, trening, mestring, regatta
1500-1600    Jolleseiling grupper 1
1930              Middag på Hankø Yacht Club (eller Hankø fjordhotell)

Søndag
1000-1300     RIBsafari med lunsj på Missingen


Seiling i Moss, middag på Ekeby

Start i kanalen i Moss. Vi kjører en rask sikkerhetsgjennomgang og går gjennom båtene før vi kaster loss og gjør ting i praksis. 
Etter å ha trent litt på båthåndtering og samarbeid legger vi en bane i området ved Revlingen sør for Moss, og starter regattaene. 
I hver båt tar skipperen med deltagerne inn i seilingens verden. Taktikk, strategi, meteorologi, seiltrim og effektivt teamarbeid. 
Mellom regattaene oppsummerer vi årsakene til fiasko eller suksess før vi rullerer vi på oppgavene ombord.

Båtene vi bruker er First 40.7. 
Disse er raske regattabåter som er lettseilt og enkle å manøvrere samtidig som de gir utfordringer i forhold til seiltrim og samarbeid. Etter seilingen går vi i land på Fuglevik båthavn og går opp til Ekeby gård. Vi samles til
vinsmaking og forrett langs den lange disken i gårdsbuikken.

 Hovedrett med helgrillet kje og dessert i 2. etasje.

Forslag til tidsplan:

1330:             Ankomst kanalen Moss

1400-1500:   Instruksjon og trening ombord i båtene.

1500-1800:   Regattaseiling i farvannet syd for Moss.

1800:             Gjestene går i land på Fuglevik syd for Moss

1930:             Middag på Ekeby. (Se link: Ekeby)
0200:             Buss til Oslo