Havrafting ytre Oslofjord

Det sies at menneskers hjerne får en egen ro når man ser horisonten. Der hav og himmel møtes blir denne horisonten enda mer markert. Det er lett å skjønne at folk i tidligere tider trodde at jorden var flat og at vannet rant over en kant litt lenger ute i havet.  Samtidig er det faktisk mulig å se jordkrumningen når man har tilstrekkelig bredde på horisonten. Bli med å se verdens ende.

Sør på Hvasser ligger stedet som heter Verdens Ende. Her er det blankskurte svaberg, norsk rekord i antall soltimer på et år, nesten alltid bølger og utsikt mot Europa.

Den sydlige delen av Oslofjorden med Færder fyr som det mest kjente stedet kan nås på en dagstur fra Oslo, men oftest er startstedet i Østfold eller Vestfold hvis man skal hit.

RIB safari fra Engø.

1,5 times Havrafting Engø: Start på brygga til Engø Gård. Herfra kjører vi gjennom Røssøsundet og videre til Havna, Verdens Ende, Færder Sandøsund og Fulehuk før vi passerer Kongehytta på vei tilbake til Engø.

2 timers Havrafting Engø: Start på brygga til Engø Gård. Herfra kjører vi forbi Kongehytta på vei til Vrengensundet. Vi kjører sørover langs Tjømes vestside og passerer mellom holmene på Stauper. Videre forbi Verdens Ende og Færder før vi setter kursen nordover mot Fulehuk og kjører tilbake til Engø.

Priser fra 1050 kroner pr person + mva (10%)

 

Havrafting Engø Gård - Færder

Havrafting ved Færder fyr.

Havrafting fra Fredrikstad til Tønsberg