Seilkurs

Lynkurs – lær seiling, nyt frihetsfølelsen

Vi legger opp dagen med en kort teoriøkt før vi fortsetter på fjorden etter prinsippet learning by doing. Hvordan manøvrere båten, seilingens prinsipper, max fart i alle forhold. Frisk luft, sjøsprøyt uten støy.

Antall deltagere: Hver båt tar inntil 7 personer på kurs.
Mat/bevertning: Enkel bevertning.
Kompetanse på forhånd: Vi lærer opp landkrabber fra scratch.

Seiling er en opplevelse der alle deltagerne kan aktiviseres. Gjestene gjør alle oppgaver ombord selv. Ofte er det slik at små damer løser styrmannsoppgaven bedre enn store menn!

Vi opererer i hele Oslofjord området, men har en forkjærlighet for ytre Oslofjord og anbefaler derfor at seilingen foregår utenfor Drøbaksundet.  Grunnen til dette er bedre vindforhold, flere soltimer og mer plass. I tillegg gir det en helt egen følelse å se himmelen møte havet i horisonten.

Turen kan starte der dere ønsker. Gode oppstarts havner er Son, Moss eller Hankø. Etter ankomst fordeler mannskapet og setter kursen for åpent farvann. Vi gjør oss kjent i farvannet og gjennomgår viktige elementer for seiling og sjømannskap. Navigering etter kart.  Samspill mellom skrog og seil og mellom rormann og seiltrimmer.

Halveis i dagen finner vi et egnet sted og spiser mat.
Etter at mannskapet har blitt utlært etter del 2 kan arrangementet fortsette med middag og overnatting på et fyr eller retur fra havna.

Varighet 3-8 timer.
Pris fra 1850 pr person.

 

Seilkurs regattseiling.

Seilkurs bedrifter.

Firma seilkurs.